Helsingborg: 042 - 241818

Trikologi / Hårbottenproblem

Hårsalongen med trikologikompetens. Vi har jobbat med trikologibehandlingar sedan år 2008.

De vanligaste hårbottenproblem som kan uppstå är följande:

- Håravfall/tillfälligt håravfall
- Fläckvis håravfall
- Mjällproblem - Fet hårbotten
- Mjällproblem - Torr hårbotten
- Psoriasis
- Alopecia
- Klåda

Trikologer är inga läkare men specialister på hårbotten. (Vi rekommenderar alltid att man tar kontakt med en läkare först. )Med hjälp av dessa produkter och behandlingar har vi sett enorma framsteg gällande våra kunders hår. Det man måste lägga stor vikt i är att alla hårbottenproblem som uppstår inte är tillfälliga. Utan det finns de som är ärftliga.

Vi ber alltid kunden besöka oss på en hårbottenanalys innan vi bokar in en behandling. Det är viktigt att komma med otvättat hår vid analysen. Detta är för att verkligen se hur hårbotten beter sig naturligt.  Är håret nytvättat kan skorv och dylikt försummas och de återkommer oftast efter en dag.

Vid analysen undersöker vi hårbotten med en mikrokamera som förstorar den 200 gånger. Med denna kamera kan vi se håret/hårbottens kondition och om det finns aktivitet i hårsäckarna.  Vid aktivitet kan vi med vår behandlingsmetod tillföra proteiner och mineraler.

Alla trikologiprodukter är naturliga och allergitestade på människor. De är ej testade på djur.

Undersökning

För att kunna ställa rätt diagnos använder vi en microkamera som förstorar upp hår och hårbotten 200 gånger. Via en monitor kan vi se hårbottens strukturen om den är fet eller torr. Med bilderna som hjälp ställer vi en diagnos och ger recept för en passande behandling. Med 25 års erfarenhet har man kunnat hitta cirka 240 olika varianter av hårbottenproblem. Noggrann analys med mikrokameran ger bästa grund för personliga diagnoser och behandlingar. Alla produkter i form av essenser, oljor, vitaminer och mineraler är tillverkade av rena naturråvaror. Preparaten i kombination medför att de båda processerna förstärker varandra - en så kal­lad positiv synergieffekt som är utgångspunkt för metodens goda resultat.  

Vi gör regelbundna kontroller, följer förändringar och anpassar behandlingarna efter varje minsta förbättring för att nå det bästa resultatet.

Hur många behandlingar?

Beror på problemet och människors individuella kondition. Ca tre upp till tio behandlingar och egen hembehandling kan man återskapa hårsäckarnas förmåga att öppna sig och ta till sig näring för att främja tillväxten. Under behandlingsperioden startas en process med ökning av blodcirkulationen i hårbotten och hårsäckarnas syreintag. Utvecklingen följs med hjälp av mikro­kameran. Fortsatt behandling kan ta från en månad upp till 1 år beroende på problem och svårighetsgrad.

Hur lång är behandlingstiden per gång?

Hela behandlingen består av tre steg och tar 1 timme och en kvart. Själva behandlingen tar ungefär 40 minuter. Till det tillkommer tid för ett första steg med rengöring och massage, ca 10-15 minuter, samt hårtvättning och efter­behandling på ungefär 20 minuter.

Vad känner du under behandlingen?

Behandlingen har inga påvisade varaktiga biverkningar. När alla ingredienser appliceras i form av en inpackning känns det oftast svalkande.

När märks förbättringen?

Resultaten är högst individuellt och beroende av vilka sjukdomar och symtom som man lider av. Även livsstil, arbetsförhållanden och den dagliga stressnivån är avgörande.. Vid svårare sjukdomar eller mycket dålig kondition i hårbotten med eksem eller mjäll krävs lite längre tid. Ibland ser man genom mikrokameran först att hårbottnen blir friskare innan man ser nya hårstrån. Det är viktigt att man sköter behandlingen som man gör hemma korrekt.

Uppföljning av behandlingen

Vi har som mål att följa upp samtliga kunder (som gjort 6-10 salongsbehandlingar) efter avslutad behand­lingsperiod. Vi vill därför gärna ta tillbaka färdigbehandlade kunder på ett återbesök efter sex till åtta månader för att kontrollera eftereffekten. Denna kontroll är kostnadsfri. Övriga kontroller kostar 350 kr.

Vad kostar behandlingen?

Analys av hårbotten kostar 350 kr och tar ca 30 minuter.

En behandling kostar 750 kr och tar ca 60-90 minuter.

Därför tappar vi håret

Håravfall är ett stort folkhälsoproblem idag.

Problem med håravfall och andra åkommor i hårbotten har ofta ett samband med att hårsäckarna blockeras och inte kan ta upp den näring de behöver.

Håravfall kan även ha hormonella orsaker, till exempel en rubbning i sköld­körteln. Även stress kan få håret att ramla av. Fläckvis håravfall är en sjukdom som drabbar allt fler unga människor både kvinnor och män och beror på att kroppens immunförsvar är överaktiv.

Medicinska skäl: många ärrbildande sjukdomar och ämnesomsättningssjukdomar i sköldkörteln kan orsaka skador på hårroten.

Näringsbrist som zinkbrist och järnbrist kan ge håravfall. Problem med håravfall eller tunt hår vid näringsbrist har ofta ett samband med hårbottnes dåliga kondition. Hårsäckarna blockeras och kan inte ta upp den näring de behöver.

Efter en graviditet tappar de flesta kvinnor mer hår än normalt. Oftas går det att stoppa håravfallet bara efter några behandlingar.

Alopecia areata eller fläckvis håravfall som det också kallas, drabbar både män och kvinnor. Det kan också bero på stress, allergi eller om man själv eller i släkten har andra sjukdomar där immunsystemet fungerar på fel sätt, exempelvis vid reumatiska sjukdomar.

Många av de drabbade får håret tillbaka redan inom sex månader. Men tänk på att resultaten kan vara individuella.

Manligt håravfall är ärftligt betingat och vanligast. Orsaken är hormonförändringar. Manligt håravfall kan också drabba kvinnor efter klimakteriet. Många av drabbade som får individuellt anpassad behandling kan få håret tillbaka samt en bättre hårkvalitet och mer volym. Många tillfälliga hårbottenproblem kan lösas med våra behandlingar. Vi hänvisar alltid till läkarvård för första kontroll.

De flesta kan hjälpas

Erfarenheten visar att de allra flesta kunder som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt av Trikologimeto­den. Många bli helt bra, andra uppnår märkbara förbättringar.  Kontakta alltid en läkare först om du är osäker. Vi hänvisar till kontakt med sjukvård i de fall vi inte kan hjälpa er.

Resultaten är individuella och vi skall göra vårt bästa för att du skall kunna fullfölja behandlingen på salongen med bästa möjliga resultat. Vi lämnar inga förhopp­ningar om vi inte tror att det  finns någon hjälp för dina problem.

Vi kan också anpassa behandlingar för kunder med stora håravfall som inte kan komma till salongen.