Helsingborg: 042 - 241818

Bodysugaring - Sockervaxning

Vi erbjuder vaxning med bodysugaring/sockervax – en skonsammare, smidigare och mer hygienisk metod. 

Bodysugaring skiljer sig från vanlig vaxning på många sätt, bland annat:

Man avlägsnar och drar vaxet i hårets växtriktning, istället för motsatt riktning. Detta gör att du inte bryter hårstråna, och därför håller sig huden hårfri längre. Risken för inåtvända hårstrån vid utväxt är också betydligt mindre på grund av detta.
Sockervaxet fastnar inte på din hud och därför blir din hud inte lika utsatt (öm/röd/prickig). Därför är vaxet lämpligt för personer med känslig hud och det kan användas på kroppens alla känsligare ställen, som t ex vid intimvaxning. 
Med sockervaxet kan man vaxa bort kortare hårstrån. Minimilängd ca 3mm. 
Det enda som behövs är en handske och lite vax. Glöm spatlar och remsor som gör det mindre hygieniskt.
Sockervaxet är ekologiskt och är en 100% naturprodukt. Det består endast av socker, vatten och citron och innehåller inga allergiframkallande ämnen. Våra för- och efterprodukter är också ekologiska. · Ytterligare en fördel är att sockervaxet är helt vattenlösligt, därför går det lätt att avlägsna vid eventuella små vaxrester.
 

Priser

Armar fr 650:-
Halva ben fr 650:-
Bröst el. mage fr  550:-
Hela ben fr  850:-
Överläpp el. haka fr  200:-
Bikinilinje fr  350:-
Halva ben + bikini fr  750:- (+brasiliansk: 1100:-)
Armhålor fr  250:-
Hela ben + bikini fr  950:- (+brasiliansk: 1450:-)
Rygg fr  650:-
Brasiliansk fr 550:- (återbesök inom 4v, 500:-)


Alla dina hårstrån befinner sig i olika växtfaser. Det är därför man kan uppleva att håret växer tillbaks lite fläckvis. 
Fortsätt vaxa dina önskade områden och du kommer uppleva att det blir allt glesare och tunnare hårstrån som tar allt längre tid innan de växer tillbaks. 
Vid regelbundna återbesök får du rabatt, t ex återbesök för brasiliansk vaxning inom 4 veckor 500:-.

Att tänka på innan du vaxar dig

Hårstråna bör vara minst 3 mm långa, men för en snabbare och smidigare vaxning är det bra om de är ca 5 mm, så undviker man att behöva vaxa på samma yta flera gånger. 
Hårstråna ska inte heller vara för långa, helst inte mer än en centimeter. Detta är speciellt viktigt vid en brasiliansk vaxning. Om hårstråna är för långa är det mer smärtsamt och det tar längre tid. 
Huden som ska vaxas ska vara ren. Smörj gärna in huden med mjukgörande creme dagarna innan, men inte samma dag som du ska vaxa dig. 
Undvik att vaxa dig ifall du nyligen solbränt huden eller den är irriterad på annat sätt. Huden kan också vara extra känslig under perioden man har mens.

Att tänka på efter vaxning

När hårstråna dragits ut, är hårsäckarna öppna och därför ska man undvika att duscha de närmaste timmarna, speciellt inte med parfymerad tvål som kan irritera. Låt området vara ett tag för att det ska lugna sig. Undvik därför också solning ett par dagar och glöm inte att använda solskydd när du väl solar.